Κατσικάκι στη Λαδόκολλα με Ντομάτα, Σκόρδο & Κεφαλοτύρι
Υλικά (για 8 άτομα):
1 κιλό κατσικάκι (ψαχνό) κομμένο σε μερίδες
300 γρ. Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο βούτυρο
άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα με το μισό λάδι και όταν ροδίσουν τα κομμάτια απ' όλες τις πλευρές το σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει 1 ώρα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές για 2'-3'. Προσθέτετε τις ντομάτες και ελάχιστο χυμό λεμονιού και βράζετε 10' σε δυνατή φωτιά. Βάζετε στη λαδόκολλα το κρέας και το μείγμα με τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε την λαδόκολλα καλά. Την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε το κατσικάκι στους 180ο C, 45' περίπου. Ανοίγετε προσεκτικά τη λαδόκολλα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 120 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου