Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα - Μία συνταγή της Σαντορίνης

Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα - Μία συνταγή της Σαντορίνης
Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
1 πιάτο ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
Ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
Κανέλα, πιπέρι, ζάχαρη, αλάτι
Δύο πορτοκαλόφλουδες
Λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα
διατηρούμε ζεστά.
Σε μία μικρή ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το
σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τις πορτοκαλόφλουδες, το δεντρολίβανο και
προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να
εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. Ρίχνουμε κανέλα και πιπέρι. Εντός ολίγου η
σάλτσα είναι έτοιμη και περιχύνουμε με αυτήν τα μακαρόνια.
Το τριμμένο τυρί είναι προαιρετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου