Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Μσούρα

Μσούρα

Υλικά
2 κιλά χοιρινός κρέας
2 κιλά μοσχάρι
1 κοτόπουλο
λαρδί (χοιρινό λίπος)
5 κιλά πράσα
1 ρίζα σέλινο
2 κουταλιές λάδι
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
Για τη γέμιση
λίγο λάδι
1 κρεμμύδι
συκωτάκια κότας
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
1 χούφτα σταφίδες
αλάτι - πιπέρι
λίγα κάστανα ψημένα
Κατ' αρχήν
Καβουρντίζουμε το κεμμύδι, ρίχνουμε κομμένα τα συκωτάκια, 4-5 ψημένα κάστανα κομμένα σε κομματάκια, 1 κούπα ρύζι, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, σταφίδες. Γεμίζουμε την κότα.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (τριών εκατοστών περίπου), τα πλένουμε, τα
στραγγίζουμε, τα τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε αρκετές ώρες να στραγγίξουν. Στρώνουμε το χοιρινό λίπος σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ή στη γάστρα, και σκεπάζουμε με μία στρώση πράσα. Πάνω στα πράσα τοποθετούμε το κρεάς (χοιρινό και μοσχάρι) και πάνω από αυτό βάζουμε το γεμιστό κοτόπουλο, αφού το ράψουμε και του δέσουμε τα πόδια. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μία στρώση από πράσα και κρέας  και σκεπάζουμε το κοτόπουλο με πράσα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο. Το ψήνουμε πρώτα για 1 ώρα στους 220 βαθμούς και άλλες 5 ώρες στους 150 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου