Τηγανίτες
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε μία μικρή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Όταν φουσκώσει η ζύμη την κόβουμε μικρά κομμάτια, τα κάνουμε δακτυλίδια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα ή τυρί φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου