Μήλα Τριπόλεως τηγανιτά - Μία συνταγή της Αρκαδίας
Υλικά
6 μήλα Τριπόλεως
5 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι
200 γρ. ψιλή ζάχαρη
3/4 του λίτρου λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα δουλεύουμε με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο καυτό λάδι τις κροκέτες και, αφού ροδίσουν, τις τοποθετούμε κατ΄αρχάς σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι και στη συνέχεια τις τυλίγουμε στην υπόλοιπη ζάχαρη. Εάν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με κανέλα. Τρώγονται ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου