Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα - Μία συνταγή από τα Χανιά

Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα - Μία συνταγή από τα Χανιά
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες σε μικρές φέτες
1 ξερό κρεμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 ενός νεροπότηρου ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας αλεύρι
Ο χυμός 2 λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις πατάτες και ζεστό νερό να τις σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσει το φαγητό, μέχρι σχεδόν να ψηθούν οι πατάτες. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, λίγο αλάτι, πιπέρι,τον μαϊντανό και ψήνουμε για 10 λεπτά. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από την σάλτσα του φαγητού. Χτυπάμε καλά για να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό, ανακατεύοντας για να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου