Τυρόπιτα γλυκειά - Μία συνταγή της Πάρου
Υλικά
Για τη γέμιση
500γρ. μυζήθρα ανάλατη
10 αβγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2,5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Δουλεύουμε σε λεκάνη το λάδι με το χυμό του πορτοκαλιού και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ώσπου να γίνει η ζύμη, Στη συνέχεια την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας και, αφού τη σκεπάσουμε με μία πετσέτα, την αφήνουμε στο ψυγείο δύο ώρες.
Λιώνουμε τη μυζήθρα πολύ καλά, προσθέτοντας το γάλα και την κανέλα. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα της μυζήθρας ανακατεύοντας καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια τα οποία γεμίζουμε με τη γέμιση, αφού σηκώσουμε τις άκρες τους. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου