Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Χταπόδι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα

Χταπόδι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα


Υλικά
1 χταπόδι
5-6 μελιτζάνες τσακώνικες
2-3 ντομάτες
2 πατάτες
3 κρεμμύδια ξερά σε φέτες κομμένα
2 καρότα κομμένα στρογγυλά
2 πιπεριές κόκκινες σε κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο κρασί για το βράσιμο του χταποδιού
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Σέλινο χοντρό σε ψιλά κομμάτια
Αλάτι – πιπέρι – δάφνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το κρασί και το κόβουμε σε κομμάτια. Σοτάρουμε λίγο ψιλό κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε το χταπόδι μαζί με λίγη τομάτα για να πάρει λίγο βράση. Κατόπιν το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες (αφού από πριν τα έχουμε σοτάρει για λίγο), τα καρότα σε φέτες, το σέλινο, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το λιωμένο πελτέ, τις πατάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνομε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλά κομμάτια (αφού τις έχουμε τηγανίσει λίγο). Βράζουν αρκετά και πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το χταπόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου