Σπαραγγοκεφτέδες - Μία συνταγή από το δήμο Μεγ. Αλεξάνδρου Πέλλας
Υλικά
1 κιλό σπαράγγια
3 πατάτες βραστές
2 αυγά
1/4 κιλό κεφαλοτύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
λίγο σκόρδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τα σπαράγγια και τα βράζουμε μαζί με τις καθαρισμένες πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, το κύμινο, τα αυγά και το πιπέρι. Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι 1/2 φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Από το μείγμα παίρνουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού, το αλευρώνουμε καλά και το πλάθουμε. Το τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσει ο κεφτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου