Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα)
1 1/2 κιλό μπούτι ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
κλαδάκια από ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΡΙΓΑΝΗ
5 σκελίδες κομμένες ΣΚΟΡΔΟ
4 κουταλιές ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΑΠΑΛΟ
100 γρ. ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Εκτέλεση:
1.Κάνετε χαραγματιές στο κρέας και μπήγετε το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αλείφετε το κρέας με το ΑΛΤΙΣ, αλάτι και πιπέρι.
2.Ψήνετε το κατσίκι σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου. Ζεσταίνετε το τσίπουρο, το περιχύνετε στο κρέας και φλαμπάρετε. Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες φούρνου.


Χρόνος παρασκευής
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα και 40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου