Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Κουλουράκια της Γιαγιάς

Κουλουράκια της Γιαγιάς
Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό
240 γρ. βούτυρο γάλακτος
240 γρ. ζάχαρη
4 αυγά 
1 κρόκο
1 κουταλιά κοφτή αμμωνία (διαλυμένη σε 1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό)

Εκτέλεση
Αφήστε για λίγο το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Στη συνέχεια, βάλτε το σε ένα μπολ με όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τον κρόκο του ενός αυγού, και δουλέψτε καλά το μείγμα. Όταν γίνει ομοιόμορφο, προσθέστε το αλεύρι, λίγο λίγο, ζυμώνοντας συνεχώς. Συνεχίστε το ζύμωμα ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Πλάστε τα κουλουράκια και τοποθετήστε τα σε μία βουτυρωμένη λαμαρίνα, αφήνοντας χώρο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο. Χτυπήστε τον κρόκο του αυγού που έχετε κρατήσει και με αυτό αλείψτε τα κουλουράκια για να γυαλίσουν. Ψήστε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου