Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Κεφτεδάκια με φέτα

Κεφτεδάκια με φέτα
Υλικά  (για 30 κεφτεδάκια)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κρασί και στυμμένες
150γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπόλ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το στυμμένο ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι. Τα δουλέυουμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Λιώνουμε καλά τη φέτα με ένα πιρούνι. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθουμε ως εξής: παίρνουμε τόση ποσότητα όση για ένα κεφτεδάκι. Το ανοίγουμε σαν 'πιτάκι' στην παλάμη μας και στο κέντρο του βάζουμε 1/2 κουταλάκι φέτα. Ανασηκώνουμε τις άκρες από τον κιμά και το κάνουμε στρογγυλό, ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά στο θερμοθάλαμο μέχρι το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου