Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γιαουρτόπιτα - Μία συνταγή από το Ηράκλειο Κρήτης

Γιαουρτόπιτα - Μία συνταγή από το Ηράκλειο Κρήτης
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου) γιαούρτι
5 αβγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα ασπράδια (λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι) στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου