Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Κολοκυθόπιτα νηστήσιμη

Κολοκυθόπιτα νηστήσιμη

Υλικά
1 πιάτο βαθύ κολοκύθι κίτρινο τριμμένο
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα τριμμένη
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα τσαγιού σταφίδα άσπρη
4 φύλλα χειροποίητα ή ένα πακέτο φύλλο ψιλό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κολοκύθι και μετά το ρύζι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και τις σταφίδες. Λαδώνουμε το ταψί, προσθέτουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, στρώνουμε τη γέμιση, και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε την πίττα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου