Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Μπεκρή Μεζέ

Μπεκρή Μεζέ
 
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια μικρά
3 μπαχάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλυτζ. λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι
 
-Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας, το κρασί, τη μουστάρδα, το μισό λάδι και όλα τα μπαχαρικά, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μια νύχτα
-Την άλλη μέρα, βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά
-Ρίχνετε το κρέας με το ζουμί του
-Τέλος προσθέτετε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου