Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Ριζότο με ψητά μανιτάρια

Ριζότο με ψητά μανιτάρια



Υλικά:
Μερίδες 4

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ρύζι για ριζότο
15 γρ. βούτυρο
15 ml ξηρό λευκό κρασί
80
-100 ml ζωμός λαχανικών που βράζει (ή κοτόπουλου)
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
10 γρ. βούτυρο

Μανιτάρια:
375 γρ φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Γαρνίρισμα:
Κλαράκια μαϊντανού
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και περίπου το 1/4 από το ζωμό. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να φύγει το επί πλέον υγρό. Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό. Ανακατεύουμε συχνά κατά τη διαδικασία αυτή. Προσθέτουμε τυρί και βούτυρο.
2. Ξεπλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο.
3. Απλώνουμε τα μανιτάρια πάνω στο ριζότο μαζί με κλαράκια μαϊντανού.
4. Σερβίρεται καυτό με ψωμί της αρεσκείας μας.

Σημ. Το πιάτο αυτό έχει μόλις 19% θερμίδες από λίπος (12 γρ ανά μερίδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου