Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Γεμιστά

Γεμιστά

Υλικά
8 μελιτζάνες τσακώνικες
200γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
200γρ. ρύζι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος. Αφού αφαιρέσουμε την ψίχα τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε: ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε αλατίσει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου