Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Μελιτζάνες γεμιστές - Μία συνταγή της Αρκαδίας

Μελιτζάνες γεμιστές - Μία συνταγή της Αρκαδίας
Υλικά
12 τσακώνικες, αρκετά μακριές, μελιτζάνες
1 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κιλό τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μαλακιά μυζήθρα ή κεφαλίσιο τυρί, κομμένο σε λεπτά μακριά κομμάτια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις σχίζουμε κατά μήκος. Τις τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα, τη μία δίπλα στην άλλη, αφήνοντας διάστημα δύο πόντων μεταξύ τους. Τοποθετούμε από δύο κομμάτια τυρί κατά μήκος του σχισίματος της κάθε μελιτζάνας και με ένα κουτάλι γεμίζουμε το άνοιγμα με το μείγμα. Όταν γεμίσουμε όλες τις μελιτζάνες και περισσέψει μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες, και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 50 λεπτά περίπου. Μπορούμε, αντί για την κατσαρόλα, να τις βάλουμε σε ταψί και να τις ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου