Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κρεατόπιτα της Αρίστης

Κρεατόπιτα της Αρίστης
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (χτένι)
3-4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 αυγά
4 λεπτά φύλλα ζύμης 'ανοιγμένα' από μάς
Λίγο λάδι
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
Βράζουμε το μοσχάρι με λίγο νερό και με μία κουτάλα το «ξαφρίζουμε». Μόλις το «ξαφρίσουμε» εντελώς, αδειάζουμε το νερό, πλένουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε στη χύτρα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας και τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Καλύπτουμε το κρέας με νερό και το βράζουμε στη χύτρα για 30'-45'. Μόλις βράσει, το στραγγίζουμε από το νερό (εάν έχει μείνει καθόλου) και το «μαδάμε» με τα χέρια σε πολλά μακρόστενα κομμάτια.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο.
Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια ενός τετράγωνου ταψιού. Στρώνουμε στο ταψι ένα φύλλο ζύμης και ρίχνουμε μία στρώση από το μείγμα. Σκεπάζουμε τη στρώση με ένα δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε τρεις στρώσεις φύλλου και τρεις στρώσεις μείγματος. Μόλις μπει η τρίτη (και τελευταία) στρώση μείγματος, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο ζύμης το μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα σε φούρνο 160-180 βαθμούς Κελσίου για 45'. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
Η πίτα τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο.
Σημείωση: Αντί να ανοίξετε φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα φύλλα τα οποία θα στρώνονται ανά δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου