Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Παπουτσάκια

Παπουτσάκια
1 κιλό μέτριες μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
 
-Κόβετε τις μελιτζάνες κάθετα σε δύο κομμάτια
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί -Προσθέτετε τον μαϊντανό
 
-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά -Αφαιρείτε την κανέλλα
 
-Τηγανίζετε τις μελιτζάνες
-Τις στρώνετε σε ένα ταψί
-Από πάνω τις γεμίζετε με τον κιμά
-Λιώνετε το βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε -Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά -Πασπαλίζετε με τυρί -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου