Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κόκορας ή βοδινό μακαρονάδα από τη Λευκάδα

Κόκορας ή βοδινό μακαρονάδα από τη Λευκάδα

Υλικά
2 κιλά περίπου κόκορας ελευθέρας βοσκής ή 1.500γρ περίπου κρέας βοδινό, ή μοσχαρίσιο ψαχνό
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
1 κεφάλι σκόρδο
3/4 φλιτζανιού λάδι
2 κουταλιές βούτυρο για τα μακαρόνια
κανέλλα
γαρύφαλλα ολόκληρα και κοπανισμένα
μοσχοκάρυδο κοπανισμένο
αλάτι-πιπέρι
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας ντομάτας πελτέ
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
περίπου 700γρ. μακαρόνια νούμερο 3
κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Κόβουμε τον κόκορα ή το κρέας σε μερίδες. Σε κατσαρόλα ρηχή ρίχνουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 3-4 ποτήρια νερό, την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε σιγανή φωτιά περίπου 2 ώρες. Αν χρειαστεί νερό ξαναρίχνουμε και δοκιμάζουμε μήπως πρέπει να ρίξουμε κι άλλα μπαχαρικά για να γίνει πολύ πικάντικη η γεύση. Το φαγητό πρέπει να μείνει με πυκνή σάλσα κόκκινη και σκούρα από τα μπαχαρικά και αρκετά πλούσια για τα μακαρόνια.
Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια και ζεστά όπως είναι στην κατσαρόλα τα βουτυρώνουμε. Τα σερβίρουμε στα πιάτα με αρκετή σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι. Το κρέας με σάλτσα, το σερβίρουμε μετά σαν δεύτερο πιάτο.
Τα μακαρόνια γίνονται πιο νόστιμα αν ρίξουμε τη σάλτσα τους μέσα στην κατσαρόλα μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε και έτσι την απορροφούν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου