Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Κέικ με σταφίδες - Μία συνταγή από το Ηράκλειο Κρήτης

Κέικ με σταφίδες - Μία συνταγή από το Ηράκλειο Κρήτης
Υλικά
3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες κομμένες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια κομμένα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού κανελογαρίφαλα
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα κανελογαρίφαλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές βάζουμε το μπέικιν, ανακατωμένο με λίγο αλεύρι, και συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν το μείγμα γίνει λείο το βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε 170 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου