Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γαύρος πλακί

Γαύρος πλακί
Υλικά
1 κιλό γαύρο
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκιες ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τον πλένουμε καλά. Τον τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες καθώς και το σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες τριμμένες. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι, το ανάλογο αλάτι και περίπου μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου