Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αρνάκι στη γάστρα

Αρνάκι στη γάστρα
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κιλά αρνί με κόκαλο (ζυγούρι)  
½ κούπα ελαιόλαδο
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
8-10 λιαστές ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 μανιτάρια
μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι - μπαχάρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζυγούρι για 10 λεπτά στη γάστρα και πετάμε το νερό.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε φέτες.
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τις λιαστές ντομάτες στη γάστρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου ½ τις κούπας) και τέλος περιχύνουμε όλα τα υλικά με το λάδι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή να το ψήσουμε λίγο παραπάνω. Τέλος, περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, ρίχνουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, πατάτες φούρνου, με πιλάφι ή ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου