Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μελιτζάνες γεμιστές αυγολέμονο

Μελιτζάνες γεμιστές αυγολέμονο

Υλικά
20 κανονικές τσακώνικες μελιτζάνες - 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 ποτήρι κρασιού ρύζι – Μισό φλιτζάνι μαϊντανός
2 κουταλιές άνηθος -  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια – αλάτι – πιπέρι
2 αυγά (μόνο τα ασπράδια) – 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγά – 2 κουταλιές κορν φλάουερ
Μισό φλιτζάνι χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Κόβουμε μια λεπτή ροδέλα από κάθε άκρη και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε την ψίχα από κάθε μελιτζάνα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι (1 φλιτζάνι) και τις τηγανίζουμε προσέχοντας να μην μαραθούν πολύ.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση με όλα τα υλικά και με αυτή γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Τις τακτοποιούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ζωμό κρέατος ή νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, μισό φλιτζάνι λάδι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει επί μία ώρα περίπου.
Χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουερ και το λεμόνι. Προσθέτουμε το ζωμό από το φαγητό και με τη σάλτσα, που γίνεται, περιχύνουμε το φαγητό. Είναι φαγητό που σερβίρεται ζεστό απαραιτήτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου