Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Μανταρινόπιτα

Μανταρινόπιτα


Υλικά (για το παντεσπάνι)
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
1 μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
τρίμμα ενός μανταρινιού
1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
2 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκο

Για την κρέμα
2 ποτήρια χυμό μανταρίνι
3-5 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
Καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη και την άλλη μισή με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε για το παντεσπάνι και αφού τα χτυπήσουμε καλά, βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί (προτείνεται μέγεθος Νο 22) ή σε πυρέξ. Το αφήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την κρέμα μας χτυπώντας καλά τα υλικά. Μετά από 40 λεπτά βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε οριζόντια σε 2 κομμάτια. Το ένα από τα δύο κομμάτια το τοποθετούμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό μας, περιχύνουμε από πάνω ½ ποτήρι χυμό μανταρίνι, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα μας και τέλος βάζουμε από πάνω του το 1/3 της κρέμας μας. Κατόπιν βάζουμε επάνω του το άλλο κομμάτι παντεσπάνι στο οποίο περιχύνουμε τον υπόλοιπο χυμό μανταρίνι. Τέλος στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα μας συμμετρικά σε όλο το παντεσπάνι και πασπαλίζουμε καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου