Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Μαλαθρόπιτες της Χίου

Μαλαθρόπιτες της Χίου

Υλικά
1 ματσάκι μάλαθρο
1 κουταλιά ταραμά
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 ντομάτες φρέσκες 
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
Εκτέλεση
Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη (κουρκούτι). Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει. Στη συνέχεια βάζουμε το κουρκούτι κουταλιά - κουταλιά και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει. Οι μαλαθρόπιτες είναι έτοιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου