Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Κοκορέτσι Ρουμελιώτικο

Κοκορέτσι Ρουμελιώτικο



Συστατικά:

Υλικά
1 συκωταριά μεγάλη(χωρίς τη σπλήνα και τα νεφρά)
2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο( 4 σκελίδες, προαιρετικά)
κομμάτια μικρά από τη σκέπη του αρνιού


Οδηγίες:

Πλένετε την συκωταριά. Την κόβετε κομματάκια όχι μεγάλα, ούτε πολύ μικρά. Γυρίζετε τα έντερα και πλένετε πολύ καλά.
Προηγουμένως έχετε ανακατέψει το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μην γλιστράνε.
Περνάτε τα κομμάτια ένα ένα με τη σειρά. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή.
Όταν τελειώσετε, το τυλίγετε προσεκτικά με τα έντερα. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου