Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες
Υλικά
1 κιλό βούτυρο
2 κιλά ζάχαρη άχνη
250γρ. αμύγδαλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι 
1 ποτήρι κρασιού αλισίβα (από την προηγούμενη μέρα βράζουμε νερό με καθαρή στάχτη)
1 ποτήρι κρασιού ούζο
4 βανίλιες για τη ζάχαρη άχνη και 2 για το μείγμα
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 κρόκους αυγού

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μισή ώρα. Αφού βράσουμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα καβουρντίζουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους, το ούζο την αλισίβα, 2 βανίλιες, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν τους βγάλουμε, τους ραντίζουμε προαιρετικά με ούζο και, στη συνέχεια, τους ρίχνουμε στη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου