Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Κιμά

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Κιμά
 
10 μεγάλα κολοκύθια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια λάδι
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
8 κουταλιές της σούπας ρύζι
αλάτι και πιπέρι
-Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες
-Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
-Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
-Βάζετε το 1 φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε το ντοματάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο
-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
-Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά
Αρχή φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου