Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Βασιλόπιτα από την Τήνο

Υλικά
250γρ. φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Κανέλλα
Βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τη βασιλόπιτα, προσθέτουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μία ώρα περίπου.Βασιλόπιτα από την Τήνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου