Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα
Υλικά
(για μεγάλο ταψί)
3 λίτρα γάλα
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
10-12 αβγά
1-2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο
2-3 ποτήρια του νερού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
3-4 βανίλιες
κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το διατηρούμε σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες. Βουτυρώνουμε το ταψί και το στρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το υλικό στο ταψί και φροντίζουμε να στρώσει ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για τρία τέταρτα με μία ώρα, μέχρι να πήξει και να πιάσει από πάνω κρούστα. Ρίχνουμε από πάνω κανέλα και ζάχαρη. Αν θέλουμε η πίτα μας να είναι πιο αρωματική, βάζουμε και τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού μέσα στην κρέμα μαζί με τις βανίλιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου