Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια- Μια συνταγή από τη Ζάκυνθο

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια- Μια συνταγή από τη Ζάκυνθο
Υλικά
1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου (μαζί με την κοιλιά και τα εντόσθια του)
10 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κιλό μακαρόνια Νο 10
1 ξυλαράκι κανέλλας
5 ξυλάκια γαρύφαλλο
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα εντόσθια του κοτόπουλου και τα καβουρδίζουμε στο 1/3 του λαδιού σε ένα τηγάνι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το μισό σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαραθούν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο και βάζουμε στην κοιλιά του το μείγμα που ετοιμάσαμε πριν. Ράβουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με μια σακοράφα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να ροδίσει και όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο, μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο, και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια να είναι al dente και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα του κοτόπουλου. Σε μια άλλη πιατέλα βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πάνω από τα μακαρόνια βάζουμε τριμμένο λαδοτύρι ή κάποιο άλλο τυρί της προτίμησής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου