Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αγκινάρες πιλάφι - Μία συνταγή της Τήνου

Υλικά
4-5 αγκινάρες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Ο χυμός δύο λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε φέτες, το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, το αλατοπίπερο και έξι φλυτζάνια νερό. Όταν βράσουν οι αγκινάρες ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου