Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
                         ΥΛΙΚΑ                 
 -μεγάλα φρέσκα καλαμάρια   -τυρί φέτα  
-πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
 
                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Καθαρίζουμε , γεμίζουμε τα καλαμάρια και ψήνουνε στα κάρβουνα               
 
              ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
                           ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό καλαμάρια   -2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)   -1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια   -1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας  
-1 φλυτζάνι ρύζι   -1 φλυτζανάκι άνηθο - μαϊντανό   -λίγο κουκουνάρι
-σταφίδες   -αλάτι & πιπέρι   - 1 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κόβουμε χωριστά τα μουστάκια και τα πτερύγια τους . Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τα ψιλοκομμένα μουστάκια και τα πτερύγια . Σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε τα ντοματάκια , τα κουκουνάρια και τις σταφίδες , αλάτι , πιπέρι και το ρύζι μέχρι να μαλακώσει λίγο . Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμμένο άνηθο και μαϊντανό . Γεμίζουμε τα καλαμάρια , ράβουμε με κλωστή και βράζουμε με λίγο λάδι , χυμό ντομάτας , αλάτι , πιπέρι για 45΄ περίπου σε μέτρια φωτιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου