Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Πράσα γιαχνί

Πράσα γιαχνί


Υλικά
1 1/2 κιλό πράσα
1 ρίζα σέλινο
3/4 φλιτζάνι λάδι
αλάτι - πιπέρι
λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξώφυλλα και τα κόβουμε κομμάτια μεγέθους 5-6 πόντων. Κόβουμε και το σέλινο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αρκετό νερό για να καλυφθούν. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Στο πιάτο ρίχνουμε λεμόνι.
(Αν προτιμάμε να μην έχουν πολύ έντονη μυρωδιά, μισοβράζουμε τα πράσα στην αρχή, χύνουμε το νερό και συνεχίζουμε με όλα τα άλλα υλικά ως άνω.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου