Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά
Μισό κατσικάκι
1 κιλό περίπου πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λεμόνι
Ρίγανη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ετοιμασία
1.Καθαρίζουμε προσεχτικά το κατσίκι, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί.
2.Το χαράζουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε τις φέτες σκόρδου.
3.Παίρνουμε με το χέρι μας τον χυμό του λεμονιού πασαλείβουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη.
4.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, τις πλένουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
5.Ρίχνουμε το λάδι πάνω από το κρέας και τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό.
6.Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε πάνω στο κρέας.
7.Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο (130ο C) για 2 ώρες περίπου.
8.Δυναμώνουμε τον φούρνο (180 0 C) και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το φαγητό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ζουμί πάνω στο κρέας και τις πατάτες. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό.
9.Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου το φαγητό.
10.Οταν γίνει βάζουμε τον φούρνο στο γκρίλ για μερικά λεπτά ώστε το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου