Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Χαλβάς - ο κλασικός

Χαλβάς - ο κλασικός
Υλικά
1 ποτήρι νερού Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο Ροβιών 0-1% οξύτητα 
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
2,5 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
1 ξυλάκι κανέλλα
φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σκόνη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα πέντε λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλλας. Σε κατσαρόλα που δεν κολλάει βάζουμε το λάδι και τη φλούδα πορτοκαλιού μέχρι να κάψει. Αφαιρούμε τη φλούδα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε υπομονετικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί και να γίνει πιο σκούρο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και, με προσοχή γιατί πιτσιλάει, το σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς  μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και λίγη ώρα παραπάνω. Σερβίρουμε σε φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου