Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Χιώτικο Λικέρ Πορτοκαλιού

Χιώτικο Λικέρ Πορτοκαλιού


Υλικά
350γρ. ζάχαρη
170γρ. φλούδες πορτοκαλιών
1.250γρ οινόπνευμα
λίγα μοσχοκάρφια και κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών έτσι ώστε να μην απομένει σε αυτές άσπρη ψίχα. Τις βάζομε σε γουδί και τις κοπανίζομε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σε γυάλινο δοχείο (που να σφραγίζεί καλά, για να μη φεύγει το άρωμα) το οινόπνευμα και τις φλούδες και τα αφήνομε για 5-6 ημέρες. Βράζομε τη ζάχαρη με λίγο νερό 1 -2 λεπτά, ρίχνοντας μέσα και τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.
Όταν κρυώσει τη ρίχνομε στο γυάλινο δοχείο, στο οποίο έχουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα αφήνομε πάλι 5-6 μέρες, ανακινώντας το βάζο για λίγο, μέρα παρά μέρα.
Περνάμε το υλικό από τουλουπάνι ή πυκνό σουρωτήρι με ύφασμα από πάνω δυο φορές. Το λικέρ είναι έτοιμο.
Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται (και με την ίδια αναλογία) το λικέρ μανταρινιού, λεμονιού, κίτρου, νεραντζιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου