Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μπατσαριά από τα Λέλοβα Πρεβέζης

Μπατσαριά από τα Λέλοβα Πρεβέζης
Υλικά
1,5 χόρτα κυρίως μυρώνια, καυκαλίδες, σπανάκι, σέσκλο, άνηθο, μάραθο, πράσο, κρεμυδάκια και σκόρδα χλωρά
1 κούπα λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
2 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
1 κιλό αλεύρι για το χυλό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα χόρτα για την πίττα, τα ανακατεύουμε με το λάδι, τα αυγά, το τυρί, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Μετά για να φτιάξουμε το χυλό, ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό, αφού προσθέσουμε και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ο χυλός. Στη συνέχεια, ρίχουμε μία στρώση χυλού στη βάση του ταψιού και από πάνω ρίχνουμε τα χόρτα και σκεπάζουμε πάλι με χυλό.
Ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα περίπου, μέχρις ότου η πίττα μας πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου