Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τζιάµ’ Π’λιάφ’ από την Κοζάνη

Τζιάµ’ Π’λιάφ’ από την Κοζάνη

Υλικά
2 ποτήρια ρύζι
6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
5 – 6 κουλούρες φιδέ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζανιού λάδι
Κανέλα
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το αλάτι, το ρύζι και 2 κουταλιές λάδι. Το ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ενώ βράζει για 10 λεπτά. Όταν κοντεύει να βράσει το ρύζι και είναι ακόμη σπυρωτό, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο λάδι και το αφήνετε να κάψει καλά. Σπάτε με το χέρι τις φωλιές του φιδέ και το ρίχνετε. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι ο φιδές να πάρει καφέ χρώμα.
Ρίχνετε το λάδι και το φιδέ στο ρύζι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 2 ώρες ή μέχρι να εξατμιστεί το περισσευούμενο νερό.
Σερβίρετε ζεστό αφού πρώτα αναμίξετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου