Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Χαλβάς χρυσαφένιος

Χαλβάς χρυσαφένιος
Υλικά
9 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
στη μύτη του κουταλιού, στίγματα κρόκου (σαφράν)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές καυτό γάλα
2 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το σαφράν στο καυτό γάλα για 30 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε μία κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζετε τα φιστίκια για 2 λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα και τα αφήνετε στην άκρη. Διαλύετε την ζάχαρη στο γάλα σε χαμηλή φωτιά και κρατάτε το μίγμα ζεστό. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά για 8 – 10 λεπτά ώσπου να αρχίσει να ξανθαίνει. Ρίχνετε το γάλα με το σαφράν στο ζεστό γάλα με την ζάχαρη και τα προσθέτετε όλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά, και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Ανακατεύετε μέσα τα φιστίκια και τον σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου