Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Χοιρινό με σέλινο - Μία συνταγή από τη Νάουσα

Χοιρινό με σέλινο - Μία συνταγή από τη Νάουσα
Υλικά
1,5 κιλό χοιρινό κρέας
2,5 κιλά σέλινο
400γρ. λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι σε νερό που να το σκεπάζει. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, θα πρέπει να έχουμε τρία ποτήρια του νερού ζωμό.Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα σέλινα χοντροκομμένα και τα σοτάρουμε δέκα λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι, το κρέας και το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά. Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε αβγολέμονο. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται θαυμάσια με τυρί φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου