Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
&190; φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύδι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αρχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα ρίχνοντας λίγο-λίγο το λάδι και τελευταίο το ξύδι. Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό ή με άλλο βότανο της αρεσκείας σας.
 
Σημείωση: Για πιο «απαλή» γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη μελιτζανοσαλάτα και 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου