Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες με τομάτα και σκόρδο - Μία συνταγή από τη Φλώρινα

Μελιτζάνες με τομάτα και σκόρδο - Μία συνταγή από τη Φλώρινα
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες (στενόμακρες) 
4-5 τομάτες
μαϊντανός
2-3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Η σάλτσα
Ετοιμάζουμε πρώτα την σάλτσα. Βράζουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες στις οποίες έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λάδι και τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό και το σκόρδο.
Οι μελιτζάνες
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου δύο εκατοστών. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 7 κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι ζεσταθεί αρκετά, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες έως ότου πιούν το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το σκόρδο και λίγο νερό, ίσα ίσα για να σκεπάζονται οι μελιτζάνες.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας μας (ή όπως λέει η μητέρα μου:'χαμηλώνουμε τη φωτιά') και αφήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου μία με μιάμιση ώρα, κουνώντας τακτικά τη κατσαρόλα. (Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου