Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες


Υλικά
500γρ. ρεβίθια
3-4 ξερά κρεμμύδια
λίγο μάραθο
5-6 κλωνάρια καυκαλήθρες
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε μισό κιλό ρεβίθια. Όταν βράσουν, τα βγάζουμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε για να γίνουν χυλός. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη 3-4 κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Ψιλοκόβουμε το μάραθο και τις καυκαλήθρες και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, τα βάζουμε στο χυλό των ρεβιθιών. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο, ώστε το μείγμα να 'δέσει', δηλαδή να μη σκορπά στο τηγάνι. Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε ωσότου ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου