Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Κατσικάκι με φρέσκα κρεμμυδάκια

Κατσικάκι με φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά
1 1/2 κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 1/2 κούπα ρύζι
150-200 γρ. σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
Ανηθο
Δυόσμο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι



Ελληνική κουζίνα
Ετοιμασία
1.Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε μήκος 3 εκ. περίπου, τα αχνίζουμε με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και αλάτι.
2.Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμυδάκια τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε από πάνω το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε και βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ψηθεί το κρέας και από τις δύο πλευρές.
3.Βγάζουμε το κρέας από το ταψί, προσθέτουμε 3 κούπες νερό, το ρύζι και τις σταφίδες (τα έχουμε πλύνει), βάζουμε από πάνω το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου