Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Κιμαδοσουφλέ

-     Βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό ένα σακουλάκι μίγματος ψιλοκομμένων καταψυγμένων λαχανικών και αμέσως μετά τα στραγγίζουμε.
-     Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι μέσα στο οποίο έχουμε κάψει λάδι, καβουρδίζουμε κιμά, αναδεύοντάς τον συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα.
-     Όταν έχει πάρει χρώμα και έχει βγάλει άρωμα ο κιμάς μας, ρίχνουμε στο τηγάνι τις λεπτοκομμένες ροδέλες ενός μεγάλου κρεμμυδιού. Τις τσιγαρίζουμε ενώ εξακολουθούμε να καβουρδίζουμε μαζί τους τον κιμά, προσθέτοντας παράλληλα αλάτι και λίγο πιπέρι.
-     Όταν έχουν ξανθύνει, μαλακώσει και γλυκάνει και οι ροδέλες του κρεμμυδιού, σβήνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού με λευκό κρασί.
-     Σε μικρό ορθογώνιο πυρέξ, αλείφουμε με πινελάκι τον πάτο με ελαιόλαδο. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με κιμά και κρεμμύδια, καθώς και τα βρασμένα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να αναμιχθούν όλα μαζί ομοιόμορφα.
-     Φτιάχνουμε στη συνέχεια, μία μπεσαμέλ. Μία εύκολη συνταγή είναι σε ένα λίτρο κρύου γάλατος, να προσθέσουμε εννιά κουταλιές της αλεύρι, και να τα ανακατεύουμε αργά, σταθερά και ασταμάτητα, ενώ τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις χυλώσει το μίγμα μας, το κατεβάζουμε από την κουζίνα και μετά από ενάμισι λεπτό με δύο λεπτά που θα έχει πέσει η θερμοκρασία του, ρίχνουμε τέσσερα αυγά, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και ξυσμένο τυρί, κατά προτίμηση αρμυρό.
-     Ανακατεύουμε καλά τη μπεσαμέλ μας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, την περιχύνουμε μέσα στο πυρέξ πάνω από το μίγμα κιμά, λαχανικών, βάζουμε το πυρέξ μας σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 250 με 300 βαθμούς και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί μέχρι να δούμε ότι η μπεσαμέλ μας παίρνει ένα ζωηρό ξανθό χρώμα.

Σερβίρετε το κιμαδοσουφλέ με μία απλή σαλάτα αγγουροτομάτας και ένα κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου