Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Σαλιγκάρια Μουσακάς

Σαλιγκάρια Μουσακάς


1 1/2 κιλό σαλιγκάρια
1 κιλό κολοκύθια
6 μεγάλες πατάτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκι
1/3 ματσάκι μάραθο
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
2 κρόκοι αυγού
-Στρώνετε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε εκεί τα σαλιγκάρια
-Κάθε μέρα αλλάζετε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκετε καθαρό
-Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα
-Πλένετε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για μισή ώρα περίπου
-Τα βγάζετε τα πλένετε ξανά και σπάτε το πίσω μέρος από το κέλυφος
-Τα βγάζετε από το κέλυφος
-Κόβετε τα κολοκύθια σε στρογγυλά κομμάτια και τα τηγανίζετε
-Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζετε
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τα σαλιγκάρια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το μάραθο

-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να ψηθούν καλά τα σαλιγκάρια
-Στρώνετε σε ένα ταψί μια στρώση πατάτες
-Από πάνω μία στρώση κολοκύθια
-Απλώνετε τα σαλιγκάρια
-Από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και κολοκύθια
-Λιώνετε το βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν
ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε -Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τα λαχανικά -Πασπαλίζετε με τυρί -ψήνετε σε μέτριο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου