Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Ριζότο με παρμεζάνα και σαφράν

Ριζότο με παρμεζάνα και σαφράν
Υλικά
450 γρ. ρύζι αρμπόριο
1,5 λίτρο ζωμός κότας
150 γρ. άσπρο κρασί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 πρέζες σαφράν σε σκόνη
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
100 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύετε το σαφράν, αφήνοντάς το για 10 λεπτά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το μισό βούτυρο. Ροδίζετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 5 λεπτά προσέχοντας να μην αρπάξει. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε 200 ml από τον ζωμό και το νερό που έχετε διαλύσει το σαφράν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αδειάζετε σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνετε σε δόσεις τον υπόλοιπο ζωμό της κότας. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου